+40 723.220.406 contact@64edu.ro
Despre noi

64EDU a fost înființată în anul 2016 de către Christiansen SAVA.

Fondatorul companiei deține o consistentă experiență profesională în domeniul tehnologie informației, fiind specializat totodată în analiza informațiilor și formarea adulților.

Denumirea societății integrează două particule, 64(numărul câmpurilor tablei de șah) și Edu (provenind din cuvântul Educație), propunând o expresie care descrie viziunea fondatorului asupra utilizării principiilor jocului de șah în educație.

În prezent, Christiansen este singurul angajat al 64EDU, dar se află în contact și poate apela, în funcție de proiect, la o rețea de experți atât din domeniul tehnologiei informației, cât și zone conexe.

Competențele sale cheie și experiența profesională sunt descrise detaliat mai jos.

Competențe personale

Cariera anterioară antreprenoriatului reprezintă un mix între organizat în jurul a patru dimensiuni mari: șah de performanță, colectare și analiză a informațiilor, formare profesională a adulților, dezvoltare conținut digital.

Activitatea neîntreruptă de peste 10 ani în instituții din cadrul Sistemului de Siguranță Națională, potențată de oportunitățile care mi s-au ivit pe traseul profesional, a contribuit la dezvoltarea mea ca manager, trainer, instructional designer și analist.

După primirea  diplomei de inginer, în anul 1997, am urmat stagiul militar în domeniul informații, iar din anul imediat următor am debutat în activitatea de analist de informații, activitate pe care am desfășurat-o opt ani și care mi-a dezvoltat capacitatea de analiză și sinteză.

În ultimii ani ai carierei militare, până în 2015, am utilizat capacitatea mea de educator, pe palierul formării adulților, implementând programe de formare profesională în domenii conexe analizei de informații: managementul cunoașterii, business intelligence, competitive intelligence, sisteme IT pentru intelligence.

De aici s-a mai dezvoltat o dmimensiune profesională, hrănită de pasiunea mea pentru tehnologia informației. Am coordonat între 2013 - 2015 activitatea Centrului de eLearning al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, perioadă în care mi-am dezvoltat baza de cunoștințe în domeniu și am avut oportunitatea să colaborez în proiecte de anvergură internațională.

În paralel cu activitatea în care eram angajat, am dezvoltat o carieră sportivă în șah, unde am obținut titlul de Maestru și pe cel de Antrenor cu Licență FIDE (Federația Internațională de Șah)

Din 2015 am luat calea antreprenoriatului prin înființarea unui start-up online, eChess, care coagulează comunitatea pasionaților de șah din România. Ulterior am livrat programe de formare profesională pe domeniile de competență, cu precădere management și tehnolgia informației, și am colaborat la implementarea unor proiecte educaționale.

Din același an am înființat Asociația Alter MOVE, organism non-profit prin intermediul căruia impletez programe educaționale în care șahul este vehicul educațional.

În cadrul acestui ONG lucrez anual cu peste 500 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 20 ani pe diferite nivele de interes și competență, de la amatori până la performeri.

Antrenez copii pentru șahul de performanță în cadrul Clubului Central de Șah în vederea participării la competiții interne și internaționale.

Toate aceste domenii de interes se împletesc sub umbrela 64EDU, fiind coagulate de personalitatea mea și potențate de rețeaua personală.